top of page
Blossom Miranda met japans.jpg

BEHANDELINGEN

SHIATSU MASSAGE

De shiatsu heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk.


Door druk uit te oefenen met vingers of handpalm op specifieke punten op meridianen balans (terug)gebracht in het energetisch systeem. Hiermee wordt het zelf herstellende vermogen van je lichaam en geest in gang gezet.


Shiatsu heeft ook een preventieve werking. Door de balans in evenwicht te brengen en te houden, probeert de traditionele Chinese geneeskunde de ziekte te voorkomen. Shiatsu  kan hulp bieden op een breed scala van klachten naast een bijdrage aan algehele ontspanning en rust. 

KOBIDO

De Japanse Gezichtsmassage, ook wel KoBiDo genoemd, betekent letterlijk “het pad van de schoonheid”. Het is een unieke gezichtsmassage ,  elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken aangeraakt.  

Het is een bijzondere combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. De massage verbetert de bloedcirculatie in dit gebied, toxines en dode huidcellen worden verwijderd. 

De behandeling harmoniseert je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.  

Het Japanse ritueel vormt een handmatige lifting van het gezicht. U krijgt weer een verkwikte, glad gestreken en opgevulde huid.  

MASSAGE BIJ KANKER

ls u de diagnose kanker krijgt, komt u vrij snel in een medische achtbaan terecht. De ziekte gaat zowel lichamelijk als geestelijk uw leven beheersen. Vaak is alle aandacht gericht op de ziekte en minder op u als mens. In deze periode kunt u ook veel spanning en stress ervaren. Bij het ontvangen van deze zachte massage, kunt u zich weer heel en ontspannen voelen in uw eigen lichaam. Het resultaat hiervan is dat u zich weer meer in evenwicht zal voelen.

Wetenschappelijke studies laten zien dat simpele handzame methodes de hevigheid van de symptomen en bijwerkingen van de behandeling met meer dan de helft doet afnemen. U voelt zich minder ellendig en in veel gevallen leidt het tot minder last van bijwerkingen zoals bijvoorbeeld; pijn, misselijkheid, slapeloosheid, of vermoeidheid. Een veilige en gerichte massage wordt bepaald op basis van uw medische situatie en de fase van uw behandeling.

De massages worden effectief ervaren tijdens, tussen of na de medische behandelingen.

Als u niet in de gelegenheid bent mijn kant op te komen, dan kom ik in overleg naar u toe.

Als u meer informatie wil hebben over massage bij kanker, kijk dan op:

www.massagebijkanker.nl en

www.tegenkanker.nl/behandeling/complementaire-behandelingen/shiatsu-massage

BEHANDELING VAN KINDEREN

Kinderen zijn puur en toegankelijk. Maar in het huidige jachtige en op prestatie gerichte leven worden ook kinderen tegenwoordig blootgesteld aan stress. Kinderen zijn geneigd om spanningen en drukte uit zijn of haar omgeving in zich op te nemen, wat ongemerkt kan gebeuren. Dat kan leiden het opbouwen van schilden of maskers om met de spanning om te gaan.

Het opgroeien in deze hectische tijd laat sowieso veel indrukken achter op een kind. Meestal gaat dat gelukkig goed. Maar soms ook niet en dan kan dit zich uiten in: slaapproblemen, emotionele instabiliteit, concentratieproblemen, spijsverteringsproblemen, huidproblemen enzovoort.

Het is belangrijk dat kinderen zich veilig voelen. Daarom wordt er veel aandacht gegeven aan het opbouwen van contact. Voor het kind moet het ook leuk zijn om naar een therapeut te gaan, het kind moet vrijwillig willen komen. Kinderen zijn heel beweeglijk en het is dan ook begrijpelijk dat ze niet lang kunnen blijven liggen of zitten, een behandeling duurt niet langer dan 1 uur. De ouder blijft erbij tijdens de behandeling.

Met een rustige aanraking zoals bij een Shiatsu behandeling plaatsvindt, zijn vaak de klachten te verhelpen of te verlichten. Het draagt bij aan het verminderen van stress en goede en positieve verwerking van alle ervaringen

bottom of page